Poznáte to určite aj vy, idete variť no na kuchynskej linke je toľko vecí, že nemáte ani miesto na krájanie cibule. To je však chyba a často je to vašim pričinením. Nechávate na linke veci, ktoré tam nemajú čo hľadať. Načo potom toľko skríň a špajza, keď na linke je hotové skladisko?
Na kuchynskej linke preto nechajte iba nevyhnutné predmety pre denné používanie. Všetko ostatné uložte do priečinkov, regálov a skríň, veď na to ich máte, práve na tie veci, ktoré nepotrebujete denne alebo niekoľkokrát do dňa. Pozor však na to, čo, ako a kam odkladáte, majte v tom systém a určite to časom, keď budete niečo variť, oceníte.
Ak už však odkladáte, tak pokrievky s hrncami, naberačky, varešky a lopárik ku nožom, lyžičky a vidličky ku príboru, hlboké taniere v blízkosti plytkých. Týmto spôsobom nájdete všetko, čo potrebujete pekne pri sebe. Vhodné je mať v kuchyni sektory pre jednotlivé zariadenie a vybavenie kuchyne.